Lyckade bananplättar!

Efter att jag hade gått raskt på bandet i 30 minuter (-200 kcal) så gick jag inom Netto för att köpa ett plättjärn för endast 69:- !!! .. har velat ha ett plättjärn länge nu. :) Var tvungen att inviga den också givetvis så jag skrapa ihop ett eget recept med inspiration från två andra recept = bananplättar! Till det gjorde jag en "sylt- och gräddersättare" bestående av jordgubbar, kvarg och kesella. :D


Ingredienser: 
  • 2 ägg
  • 1 dl fullkorn dinkelmjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 2 dl havredryck (kan bytas ut mot lätt/minimjölk eller sojamjölk) 
  • 1/2 dl linfrön 
  • 1 banan 
  • Rapsolja till stekning
  • plättjärn (liten stekpanna för små pannkakor?) 
"Sylt- och gräddersättaren":
  • 2 msk kvarg
  • 1 msk citron kesella
  • 0,5 dl frysta jordgubbar
  • stavmixer


Gör så här:
 
  1. Vispa ägg och havredrycken (eller mjölken).
  2. Tillsätt mjöl, kli och linfrön. Vispa till en klimpfri smet. 
  3. Mosa bananen, se till så att bananen är "rinnig" och utan klumpar. 
  4. Vispa ner bananen i smeten och få det jämnt fördelat. 
  5. Låt smeten få stå och svälla i ca 15-20 min. (värm upp plattan så länge på svag värme!) 
  6. Häll en pytteliten klick olja i varje plätthål och häll knappt 0,5 dl för tunna plättar. 
  7. Ha tålamod! :)
  8. Vänd när plätten blivit stabil. Repetera tills smeten är slut.
  9. Medan plättarna får svalna lite: häll de frysta jordgubbarna i en liten skål, mixa, tillsätt kvarg och kesella. Mixa! 
  10. Servera gärna med mandel och blåbär. :) 


För smalare alternativ: 
Skippa linfrön (men innehåller mycket protein och fett)
- Använd minimjölk 
- Skippa bananen (förlorar hela receptet, men minskar på kolhydraterna dock även protein!) 

Näringsinnehåll (en plätt/0,5 dl): 
ca 47 kcal (smalare alt = ca 30 kcal) 
 
Protein: 2,5 g
Kolhydrater: 3,9 g
Fett: 2,1 g

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback